Philip K VVS

Kontakta oss!

Våra övriga tjänster i Stockholm

Förutom stambyte erbjuder vi många fler tjänster. Här berättar vi lite kort om några av dessa. Har ni några frågor eller funderingar kontakta oss gärna så ska vi hjälpa er.

Vi gör både renovering, ombyggnad eller tillbyggnad av tak, fasad, fönster, ventilation, balkong, innergård, entréer, trapphus och hiss. Vi arbetar mot företag och bostadsrättsföreningar i Stockholmsområdet.

Balkong

Många bostadsrättsföreningar i Stockholm väljer att bygga till balkonger. Det är många hus som är äldre som inte har balkonger idag. Vi på Philip K. VVS kan hjälpa er bostadsrättsförening med att göra en tillbyggnad av balkonger.

Vi bygger balkonger som är skräddarsydda just er fastighet. Det kan vara i olika former och material för att estetiskt passa din fastighet.

Förutom att göra tillbyggnad av balkong kan vi även bistå med renoveringar av befintliga balkonger. Kontakta oss för en offert kring ert behov av balkongrenovering.

Fasad

En husfasad håller i många år. Olika länge beroende på material. Efter ett tag kan en renovering av fasad vara nödvändig. Det kan handla om en enklare ommålning, tvättning eller kanske att hela fasaden behöver bytas ut.

Även här kan vi utföra både stora och små renoveringar, ombyggnader eller tillbyggnader av fasad. Är ni en stor bostadsrättsförening som behöver fixa till er fasad är vi rätt för er. Våra duktiga projektledare och hantverkare ser till att de boende blir så lite störda som möjligt vid en fasadrenovering.

Fönster

Vi utför fönsterrenoveringar såväl som utbyte av era fönster. Fönster som håller tätt mot vind och kyla kan ge er en lägre uppvärmningskostnad. En fönsterrenovering kan lyfta hela fasaden och ge ett mycket bättre intryck av er fastighet.

Det finns flera olika typer av fönster;

Träfönster – dessa är mycket populära i Sverige och har med åren blivit mindre krävande för underhåll. Ger bra ljud- och värmeisolering.

PVC fönster – kräver väldigt lite underhåll och har därför blivit alltmer populära. De finns i många olika utföranden. Miljövänliga och återvinningsbara.

Aluminiumfönster – Underhållsfria, tåliga och håller länge. De har ett lågt energiläckage och tillverkningen är miljövänlig.

Energiglas – speciellt utformade för att spara energi och behålla värmen inomhus.

Vill ni byta ut alla era fönster kontakta oss så kan vi ge er råd om vilken typ av fönster som skulle passa er fastighet bäst.

Tak

Behöver ditt tak ett lyft eller kanske en total ombyggnad? Vi kan hjälpa er med allt från en mindre renovering till att bygga ett helt nytt tak.

Alla tak har en viss livslängd och så småningom blir det dags att genomföra en renovering. Boka in en konsultation om du är tveksam till i vilket skick ert tak är i. Vi råder er utifrån det som är mest ekonomiskt på sikt för ert tak. Det kan innebära en renovering men ibland kanske det direkt är mer lönsamt att byta ut hela taket.

Med en takrenovering kan du öka livslängden på taket och ett byte av tak kan skjutas upp. Det är även viktigt att se till att taket fortfarande är tätt så att ni undviker stora vattenskador.

Ska ni bygga en ny byggnad kan vi bygga ert tak. Vi har erfarna takläggare och projektledare som kan se till att arbetet flyter på smärtfritt och att resultatet blir bra.

Börja med att boka in en översyn av ert tak idag så kan vi se vilka åtgärder som krävs för ett säkert och hållbart tak.

Innergård

En innergård kan både höja och sänka värdet för ett bostadsrättshus. En tråkig innergård blir inte använd av de boende och är inte så trevlig att titta på från sin balkong eller fönster.

Våra duktiga medarbetare kan planera och renovera er innergård. Värdet på era bostadsrätter ökar och de boende får en ökad trivsel.

Entréer, trapphus och hiss

På samma sätt som en innergård kan en entré, trapphus och eventuell hiss höja eller sänka er fastighets värde. Har ni en bostadsrättsförening kan potentiella köpare bli mer positiva till ett köp om de möts av en entré och trapphus som är i fint skick.

Vi kan göra allt från att renovera er entré, trapphus eller hiss till att bygga helt nytt i er fastighet. Kontakta oss och berätta om er fastighet.

Ventilation

Det finns flera orsaker till att se över sin ventilation och se till att den fungerar bra. Det kan förhindra mycket större skador som exempelvis mögel, vilket kan innebära en än mer omfattande renovering. En god ventilation ger en bättre boendemiljö. 

Är ventilationen bra tar den bort lukt, matos och skadlig gas från byggnadsmaterial. Detta förhindrar fuktrelaterat mögel och rötskador. 

Här är några frågor du kan kontrollera för att se om ventilationen behöver ses över:

  • Har du kondens på fönstrens insida i vintertid?
  • Känns luften ”tung” eller instängd?
  • Är uppfångningen av stekos dålig i köket?
  • Efter bad och dusch, kvarstår kondensen då länge på badrumsspeglarna?

Stämmer någon av dessa frågor in på er fastighet så bör ni kontakta oss för att se över er ventilation. Vi kan sedan ge er råd om vad felet kan vara och vad som behöver göras för att åtgärda det. Det är bättre att åtgärda ventilationen innan det blir mögelskador. Det kan göra både att de boende blir sjuka och att kostnaderna blir väldigt höga för att bli av med möglet.